dilluns, 28 de febrer de 2011

Coca de iogurt de soja i poma


Fa cosa d'un parell de mesos que vam detectar que el nostre rei de la casa, en Max, és al·lèrgic a la proteïna de la llet de vaca. Mare meva!, no hauria dit mai que hi ha tantes i tantes coses al mercat que porten aquest a proteïna!!
Doncs apa! ens hem posat mans a l'obra i a fer receptes el més casolanes possible, amb ingredients naturals i sobretot sense llet ni cap dels seus derivats.
La recepta d'avui és la típica coca de iogurt, però fent servir iogurt de soja, i fent-la una miqueta més agradable afegint-hi poma ratllada. Queda molt bona, tasteu-la! A en Max li encanta ;-)

Ingredients:
1 iogurt de soja amb gust de llimona
250 gr de sucre
375 gr de farina
65 gr d'oli de girasol ( també pot ser d'oliva, però a nosaltres ens agrada més aquest perquè no domina tant el gust)
1 sobre de llevat Royal
1 culleradeta de vainilla ensucrada
1 culleradeta de canyella en pols
1 poma ratllada
Sucre per empolsinar la superfície

Preparació:
En un bol, posem els ous i el sucre, i ho batem amb el batedor elèctric durant una bona estona, fins que la barreja es blanquegi i augmenti el seu volum.
Afegim el iogurt i l'oli i ho barregem lleugerament.
Afegim la farina i el llevat i ho anem barrejant a poc a poc fins que no quedi cap grumoll i la farina quedi totalment integrada a la massa,
Per últim, incorporem la vainilla, la canyella i la poma ratllada i ho barregem tot.
Aboquem la massa en un motlle preferiblement de silicona, empolsinem tota la superfície amb sucre i ho enfornem durant 45 - 50 minuts a 180ºC. ( el temps dependrà del tipus de forn).
Aquest sucre farà una crosteta a la part de sobre que queda cruixent i molt bo.
Espero que us agradi molt. Jo en faig una cada setmana!

13 comentaris:

  1. ooooooooooo, pobret Max!!!! però sort que té una mama estupenda i fa alternatives boníssimes! la coca té una pinta espectacular!!!! petonets

    ResponElimina
  2. Ostres, les al·lèrgies i les intoleràncies a la llet de vaca cada cop són més freqüents... És impressionant la pila de coses que porten derivats de la llet.
    Però amb aquesta coca casolana i enriquida amb la poma, segur que tindrà un esmorzar suculent!

    ResponElimina
  3. Jo que he estat en menjadors molts anys al·lucinava amb el munt d'alèrgies que tenen els nens! Però una cosa et dic... són nens molt madurs i amb molta consciència del que els passa!
    I el Max deu estar contentíssim amb aquesta coca tan bona!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Hola!
    és cert! hi ha molts productes que en porten i cada vegada més hi ha més al·lèrgies. A casa fem molts plats amb llet de soja o derivats ... quan t'acostumes ni notarà la diferència. M'apunto la recepta! Que m'ha agradat molt!!!

    ResponElimina
  5. Caram, si que hi ha moltes coses que en porten. El Lluc pren llet d'avena!
    Segur que el Max està encantat amb tot el que li fas.
    Molts petonets.

    ResponElimina
  6. Tot un clàssic reconvertit. Les al·lergies canvien la vida però també aguditzen l'enginy i l'amor d'una mare.
    Seguirem amb atenció els teus plats interessants.
    Has provat la llet d'ametlles? Crec que no deu portar res

    ResponElimina
  7. M´agrada la recepta, tinc una amiga amb la mateixa alergia, i ja se que faré de postres la pròxima vegada que ens reunim!
    Ptons
    anna

    ResponElimina
  8. Doncs si, al principi t'atavales una mica, però hi ha alternatives molt bones i sanes com les que em proposeu, llet d'avena, d'ametlles, d'arròs...
    Fins hi tot he trobat crema de llet de soja! L'altre dia vaig fer-li una carbonara i va quedar encantat!
    Una abraçada ben forta per tots.
    Elisabet

    ResponElimina
  9. Caram amb les al·lèrgies i les intoleràncies. Jo a casa en tinc una amb intolerància a la llet, als ous i al gluten... per tant tenim una feinada!! Aquesta recepta té molt bona pinta!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. Dolça:
    Noia! deu n'hi do!
    Si et ve de gust, mira't el bloc de la meva germana Mònica, ella te un nen celíac i al bloc hi te algunes receptes aptes.
    Cuinar cada dia!

    ResponElimina
  11. Realment quan et trobes amb una al·lèrgia al començament vas una mica perdut però després veus que hi han alternatives també molt bones i que fins i tot van bé per les persones que no tenen cap tipus d'al·lèrgia. Aquesta coca és un exemple, res que envejar a la tradicional, t'ha quedat estupenda.
    Petons!

    ResponElimina
  12. Doncs trobo que és una alternativa fantàstica el iogurt de soja... Només cal veure la coca. Una pinta fantàstica. Com ha pujat! Me'n menjaria un bon tall per berenar ;)
    petons!

    ResponElimina
  13. S' han de buscar alternatives, que per sort n' hi ha. Aquesta coca ha de quedar molt bona!

    ResponElimina