dimecres, 17 de novembre del 2010

Galetes de mantega

És la primera vegada que m'aventuro en el món de les galetes, bé, la primera seriosament...
Aquest n'és el resultat:


He fet servir la recepta de les galetes de mantega que vaig trobar a Cuina per llaminers i com que feia temps que tenia ganes de fer-ne, he volgut aplicar-me i fer-ho tant bé com m'ha estat possible. Això de decorar-les o pintar-les, ho deixaré per una propera vegada.

Ingredients:
125gr de mantega a temperatura ambient
125gr de sucre glaç
1 ou
2 cullerades d'essència (jo l'he posat de vainilla)
1 pols de sal
375gr de farina

Preparació:
Primer de tot batem la mantega a temperatura ambient per fer-ne una crema. A continuació hi afegim el sucre i seguim batent. Després incorporem l'ou i ho batem fins que quedi ben integrat a la massa.
Afegim l'essència i per últim, la farina tamisada i el polsim de sal fins que quedi una massa compacta i que no s'enganxi.
En formem una bola, la tapem amb paper film i la reservem a la nevera com a mínim una hora. Passat aquest temps i quan la massa sigui ben dura, la dividim en dues parts. Una la seguim reservant a la nevera per que no s'estovi, i l'altre l'estirem amb l'ajuda d'un corró fins a aconseguir un gruix aproximat d'uns 5mm.
Amb els talla pastes anem fent les galetes i en retirem la massa sobrant, que tornarem a estirar i en farem una segona ronda de galetes.
Posem les galetes en una safata de forn una mica empolsinada de farina i les deixem coure al forn prèviament escalfat a 170ºC, durant 8 minuts aproximadament.
Repetirem l'operació fins a acabar la massa.
Un cop cuites, les deixem refredar i ja seran llestes per menjar.


Espero que us agradin!

1 comentari: