dissabte, 13 de novembre del 2010

Espatlletes de conill amb arròs Pilaff


Aquesta és una recepta molt senzilla però alhora molt bona, d'aquelles que es pot dir que es fan soles.

Per preparar el conill:

Ingredients:
8 espatlletes de conill
brou
1 ceba mitjana
1 gra d'all
1 fulla de llorer
125gr de pernil salat a dauets
1 branqueta de farigola
pebre en gra
Conyac
oli i sal

Preparació:
Primer cobrirem d'oli la base d´una olla mitjana i hi farem daurar les espatlletes de conill. Quan siguin daurades, hi afegirem un bon raig de Conyac i el deixarem reduir.
A continuació hi afegirem la ceba tallada en juliana, l'all mal trinxat i els dauets de pernil. Els donarem un parell de voltes.
Afegim el brou fins que tot just cobreixi les espatlletes ( un parell de dits més o menys), el llorer, la branqueta de farigola i el pebre i quan arrenqui el bull ho deixarem coure a foc ben baix durant uns 45 minuts. Si el brou ja conté sal, és preferible no afegir-n'hi més, ja que el pernil salat li acaba de donar el punt de fortor adequat.
Ja estarà a punt!

Per l'arròs Pilaff:

Ingredients:
40gr d'arròs per persona
brou ( el doble en volum que l'arròs)
1 ceba
1 fulla de llorer
julivert picat (pot ser sec)
farigola picada

Preparació:
Primer de tot preescalfem el forn a 200ºC.
En una cassola amb una mica d´oli hi sofregim la ceba trinxada sense deixar que es dauri massa. A continuació hi afegim l'arròs i hi donem un parell de voltes.
Hi aboquem el brou bullent i les espècies, i ho rectifiquem de sal si fa falta. Tapem l´olla amb paper d'alumini i l'introduïm al forn durant 18 minuts exactes.
Un cop passat aquest temps el treiem del forn i sense destapar-lo el deixem reposar uns 10 minuts més.
Després el remenem amb dues forquilles per tal que quedi solt i també estarà a punt per servir!

És molt bo, val la pena de fer-lo.

3 comentaris:

  1. A casa faig sovint conill perquè els agrada molt (encara que jo podria passar perfectament sense!)i sempre amb un rajolí de conyac, però quan està daurat ja el trec del foc. Mai he provat de fer-lo com expliques, i ha de ser ben bo amb el brou, les verduretes i les espècies.
    M'ha agradat molt també el pastís de poma!

    UNa abraçada

    ResponElimina
  2. T'acabo de descobrir a través d'un comentari teu en un altre bloc i corro a donar-te la benvinguda a aquest món virtual de blocaires de cuina.
    Ens anirem veient!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Hola Margarida, moltes gràcies pel teu comentari, i aprofito per dir-te que m´encanta el teu bloc i les receptes que hi presentes. Et convido a probar de cuinar aquesta recepta de conill tant senzilla que espero que agradi molt als teus.
    Una forta abraçada.

    Hola Dolça, moltes gràcies per la benvinguda! De segur que ens anirem veient per aquí. Tot just acabo d´iniciar-me en això dels blocs de cuina, però m´ho he agafat amb moltes ganes i espero seguir endavant.
    Una forta abraçada.

    ResponElimina